Požár auta zastavil dálnici D2. Cestující stihli z vozu uniknout

[chooze:gallery;value:33409]

​Při požáru, který na dálnici zachvátil auto značky BMW, nebyl nikdo zraněný. Policisté kvůli tomu museli v pátek po deváté hodině ráno zhruba na půl hodiny zastavit provoz na celé dálnici D2 směrem na Bratislavu. "Na dvanáctém kilometru likvidujeme požár osobního auta. Provoz zastaven," uvedli jihomoravští hasiči na sociální síti X. Policisté provoz v jednom jízdním pruhu obnovili po půl desáté ráno. 

[chooze:article;value:524126]

"Dálnice byla uzavřená kvůli zásahu hasičů, teď už zase ale jezdí alespoň jedním jízdním pruhem. To znamená, že dopravní komplikace budou, ale nijak výrazné," ubezpečil policejní mluvčí Bohumil Malášek. Podle záběrů z místa byl kouř z auta, které hasiči dopravili do odstavného pruhu, vidět několik kilometrů daleko. 

Všichni lidé se z hořícího auta dostali ven bez zranění. Důvodem požáru byla podle hasičů technická závada, výši škod podle nich ale bude muset upřesnit delší šetření. "Požár jsme zlikvidovali, nasadili jsme tam dva vodní proudy," doplnil pro TN.cz mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. 

Velký požár stodoly na Pardubicku. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči (9/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.