Požár bytu na Sokolovsku: Muž se před plameny schoval na balkon, sedm lidí evakuovali

[chooze:gallery;value:35909]

​Vše se odehrálo velmi rychle a obyvatelé domu v Březové na Sokolovsku mohou za záchranu děkovat všímavému sousedovi. "V pět hodin ráno zpozoroval obyvatel třípatrového bytového domu v Březové na Sokolovsku, že u souseda hoří v bytě. Požár nahlásil na tísňovou linku a zároveň upozornil všechny ostatní obyvatele domu," upřesnili hasiči na sociální síti.

Než hasiči dorazili na místo, před domem už byli lidé, kteří své byty raději sami opustili. Obyvatel bytu, kde hořelo, ale před plameny utéct nestihl a schoval se na balkon. Odtud ho hasiči zachránili pomocí žebříku a předali lékařům. "Muž se nadýchal kouře, posádka záchranné služby ho tak převezla do nemocnice," popsali jeho stav hasiči.

[chooze:article;value:554683]

 "V bytě hořelo v jedné místnosti, zlikvidovat plameny trvalo krátkou dobu, požár se nikam dál nerozšířil. Bylo nutné odvětrat všechny prostory domu, po zhruba dvou hodinách od nahlášení se po kontrole mohli ostatní obyvatelé okolích bytů vrátit zpět," dodali na hasiči na facebooku.

Na místě musel být vyhlášen II. stupeň požárního poplachu, zasahovalo tam devět jednotek hasičů. Co požár způsobilo a jak velké škody oheň napáchal, není zatím jasné, podrobnosti zjišťují vyšetřovatelé.

V Kladně ve čtvrtek hořel sklad. Hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.