Požár elektrokoloběžky vyhnal z bytů desítky lidí. Hasiči je vyváděli v maskách

Více než tři desítky lidí vyhnal v sobotu ráno z jejich bytů požár elektrokoloběžky. K tomu do ostravské části Moravská Ostrava a Přívoz vyrazily tři jednotky profesionálních hasičů, kteří si s živlem rychle poradili.

"Byla prováděna evakuace osob bytového domu, kdy u 15 osob bylo nutné použít vyváděcí masku, jedna osoba musela být za pomoci hasičů z domu vynesena a sedm lidí se během požáru nadýchalo zplodin hoření," upřesnila mluvčí Kamila Langerová.

V péči lékařů tak skončilo sedm obyvatel zasaženého domu. Škoda, kterou oheň způsobil, podle předběžných odhadů dosahuje 300 tisíc korun. 

[chooze:article;value:501084]

Hasiči radí, jak postupovat v případě požáru podobného elektrického prostředku. Pokud vidíte, že se z koloběžky začíná kouřit, je podle hasičů důležité přesunout stroj pryč z domu. Ideálně do míst, kde se nemůže oheň šířit. V případě, že se koloběžka rozhoří při nabíjení, okamžitě ji vypojte ze zásuvky.

"Hašení lze provádět vodou či libovolným hasicím přístrojem. Samotné hašení může být komplikované, neboť požár je živen chemickou reakcí probíhající uvnitř akumulátoru. Tento efekt má za následek velkou spotřebu hasební látky," dodala Langerová. I po uhašení ale může koloběžka znovu vzplanout. Rizikem jsou také toxické zplodiny.

Požár v Brně v úterý pozastavil vlakovou dopravu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.