Moderní bydlení

Požár na Náchodsku. V domě se propadl strop, zasahovaly desítky hasičů

Celkem 12 hasičských jednotek zasahovalo v neděli v podvečer u požáru rodinného domu s dílnou ve Velkém Třebešově na Náchodsku. "Museli jsme vyhlásit třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř," upřesnila TN.cz mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Požár byl nahlášený v 16:25, hasiči ho dostali pod kontrolu v 17:45.

"Na místě nejsou žádní zranění, všichni obyvatelé domu se měli dostat včas ven ještě před našim příjezdem," upřesnili hasiči na síti X.

[chooze:article;value:566722]

"Hasební zásah stále probíhá, k hašení využíváme také výškovou techniku," upřesnila po 17. hodině Götzová. Hasiči povolali na místo zásahu rovněž velkokapacitní cisterny, aby měli dostatek vody k likvidaci ohně. 

"Z centrální stanice Hradec Králové přijel také protiplynový kontejner se zásobou dýchací techniky," poznamenala mluvčí. 

Ve 20:30 hasiči informovali, že dohašují ohniska požáru. "Na místě jsme zredukovali počet jednotek, nadále se rozřezávají ohořelé konstrukce a dohašují ohniska. Strop v domě se propadl, hasební zásah musel probíhat jen z venku," napsali  na síť X

[chooze:article;value:566700]

Co požár způsobilo, není zatím jasné. "Výši škody a možnou příčinu vzniku požáru upřesní vyšetřovatelé nejdříve v pondělí po ohledání požářiště," uzavřeli hasiči. 

Na Náchodsku šlo v neděli už o druhý požár. Jeden likvidovali hasiči dopoledne v příhraniční obci Šonov u Broumova, kde hořela střecha zemědělské usedlosti. Během zásahu se jeden z dobrovolných hasičů lehce zranil, na hašení požáru se podíleli také polští hasiči. Škoda byla vyčíslena na zhruba jeden milion korun.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.