Požár obchodního centra v Chomutově mělo způsobit dítě. Hrálo si s pyrotechnikou

[chooze:gallery;value:34496]

​Až do rána pracovali hasiči na zdolání požáru, který ve středu v noci zachvátil komplex obchodů a restaurací Flora v Chomutově. "Hasební práce probíhaly celou noc až do ranních hodin. Byly prováděny pravidelné přestávky zasahujících hasičů na odpočinutí a občerstvení. Ve 2:07 byl požár lokalizován. Byl zredukován počet hasebních proudů a nyní se daří požár likvidovat," informovali brzy ráno.

Paralelně probíhalo také policejní vyšetřování toho, jak požár vlastně vznikl. Do něho se měli strážci zákona naplno pustit ještě před osmou hodinou ranní a podle jeho dosavadních závěrů za jeho vznikem stojí malé dítě.

[chooze:article;value:537780]

"Policisté šetřením zjistili osobu, jejíž jednání s největší pravděpodobností zapříčinilo vznik požáru. Jedná se o dítě mladšího školního věku, které krátce před vznikem požáru směrem k místu jeho vzniku odpalovalo pyrotechniku," uvedla police na síti X.

Kvůli požáru museli policisté z obchodního komplexu evakuovat hosty dvou restaurací, blízkou obytnou budovu pak muselo opustit 60 lidí, kteří našli útočiště v tělocvičně nedaleké základní školy. Dvě osoby podle hasičů skončily kvůli požáru v péči záchranářů.

V Chomutově hořelo obchodní centrum. Hasiči evakuovali 60 bytů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.