Požár penzionu v Tanvaldu: Čtyři zranění, jeden musel vyskočit oknem

[chooze:gallery;value:33267]

​Oheň se měl v severočeském městě rozšířit po celé střeše rekonstruovaného penzionu v Raisově ulici. "Požár se rozšířil do konstrukcí celé střechy a některých částí pláště budovy. Velitel zásahu zřídil štáb ke koordinaci hasebních prací," informoval zastupující mluvčí libereckých hasičů Jan Přerovský na sociální síti. ​Uvnitř bývalého penzionu byli v době propuknutí požáru čtyři lidé, ještě před příjezdem hasičů ale před ohněm utekli ven. 

Tři lidé, kteří pracovali jako dělníci, měli utrpět zranění. "Dva z nich byli převezeni do nemocnice k ošetření, třetí měl odřeniny a odmítl ošetření," řekl pro TN.cz mluvčí krajských záchranářů Michael Georgiev s tím, že jeden byl lehce zraněný a druhý středně těžce. Jedním ze zraněných byl také zasahující hasič, který propadl stropní konstrukcí. 

[chooze:article;value:520285]

Hasiči zhruba po hodině zásahu museli kvůli poškození kovové konstrukce budovy opustit vnitřek budovy a začít hasit budovu zvenku. Zásah by kvůli tomu podle hasičů mohl trvat celý den. "Na likvidaci požáru používáme dvě zařízení CCS Cobra z výškové techniky a další vodní proudy," uvedli. V devět ráno museli vyhlásit 3. stupeň požárního poplachu. "Je tam velké riziko, že by mohlo dojít k další destrukci," ředitel libereckých hasičů Jan Hadrbolec. 

Příčina požáru dosud není známá. Spekuluje se ale o tom, že by mohla souviset s rekonstrukcí střechy. Dělníci byli po vypuknutí požáru pravděpodobně chvíli uvěznění v budově, protože jeden z nich vyskočil oknem a poranil si kyčel. 

Dopoledne se oheň stále šířil dál a nebyl lokalizovaný. Na místě bylo v tu dobu deset jednotek hasičů. Podle fotografií od diváků TV Nova byl valící se dým vidět až několik kilometrů daleko. Hasiči při zásahu zapojili také speciální dron s termokamerou, který umožňuje odhalovat ložiska požáru. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.