Požár rodinného domu na Pardubicku nadělal škodu za osm milionů, zranili se dva lidé

Hasiči byli k požáru rodinného domu ve Starém Mateřově přivoláni v sobotu večer v 17.30 hodin. „Při příjezdu první jednotky na místo byla již část střechy a horní patro domu zasaženy plameny. Na místě byly dvě zraněné osoby, které byly předány zdravotníkům do péče,“ informovala tisková mluvčí HZS Pardubického kraje Vendula Horáková.

Mluvčí doplnila, že jedna z osob se měla nadýchat jedovatých zplodin hoření a byla v šoku a druhá osoba utrpěla popáleniny, když se snažila z domu zachránit psa. Jedné osobě museli hasiči poskytnout psychologickou pomoc.

[chooze:article;value:538422]

Zásah hasičům komplikovaly fotovoltaické panely umístěné na střeše domu. Hasiči tak podle mluvčí museli zvolit správný postup při hašení, aby nedošlo k ohrožení života a zdraví zasahujících hasičů.

„Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.13 hodin. Podařilo se jim zamezit rozšíření plamenů na celou střechu. Požár tak poškodil asi 1/3 střechy a podkroví," dodala Horáková s tím, že dále bylo nutné rozebrat střešní krytinu a z domu vynosit ohořelé věci.

Mluvčí dále uvedla, že na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který bude zjišťovat přesné příčiny vzniku požáru. Do ranních hodin bude místo po požáru střežit místní dobrovolná jednotka hasičů a vyšetřování příčin vzniku požáru bude pokračovat během nedělního dopoledne. Předběžnou škodu hasiči vyčíslili na 8 milionů korun.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.