Požár v Chomutově: Hořelo vietnamské tržiště, hasiči evakuovali 60 bytů

[chooze:gallery;value:34496]

​Několikametrové plameny a výbuchy bylo slyšet ve středu v podvečer z Písečné ulice v Chomutově. Hořet tam začal prodejní komplex a sklady, které provozují vietnamští obchodníci. "Výbuchy způsobuje drogistické zboží, které oheň zasáhl," řekl mluvčí hasičů Lukáš Faják.

Oheň se dál nešíří, uvedli hasiči po 21. hodině. "Nezasáhl naštěstí střechu hlavního objektu," dodal mluvčí. Na místě zasahovalo sedm jednotek požární ochrany a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu, informovali hasiči na síti X.

[chooze:article;value:537258]

​Hasiči museli evakuovat lidi ze 60 bytových jednotek, které jsou v těsné blízkosti zasaženého komplexu, a také hosté dvou restaurací. "Hrozilo, že se nadýchají zplodin hoření," dodal Faják. Dva lidi ošetřili záchranáři.

Pro evakuované město zajistilo nocleh v tělocvičně blízké základní školy, připravený byl i evakuační autobus. 

Hasební práce probíhaly celou noc až do ranních hodin, uvedli ústečtí hasiči na síti X. "Byly prováděny pravidelné přestávky zasahujících hasičů na odpočinutí a občerstvení. Ve 2:07 hod. byl požár lokalizován. Byl zredukován počet hasebních proudů a nyní se daří požár likvidovat," uvedli hasiči ve čtvrtek ráno.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.