Požár v Hradci byl vražda. V domě uhořel senior, podezřelý byl už třikrát trestaný

[chooze:gallery;value:33368]

​Teprve 24letý muž z Hradce Králové má už bohatý trestní rejstřík. Podle policie byl v minulosti už třikrát soudně trestaný za násilnou a mravnostní činnost. "Brány vězení po posledním odsouzení opustil v únoru loňského roku s čtyřletou podmínkou," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Nyní ale opět míří do vazby. Podnět ke státnímu zástupci kriminalisté podali kvůli dvěma událostem z konce září, ze kterých je mladý muž obviněný. V sobotu 30. září měl ke slepému rameni Labe vylákat svého 22letého známého, který měl být svědkem jeho trestné činnosti.

[chooze:article;value:524386]

​Se zbraní v ruce ho podle policistů donutil se svléknout do naha a poté ho pořezal a pobodal. Mladíkovi se podařilo utéct, život mu pravděpodobně zachránili náhodní kolemjdoucí, kteří mu poskytli první pomoc a zavolali záchranáře. O hodinu později už byl podezřelý recidivista v poutech. 

"Z následného šetření vyplynulo, že minulé pondělí 25. září krátce po půlnoci zapálil v Plotištích nad Labem rodinný dům, přičemž věděl, že se v něm nachází minimálně jedna osoba a pes," pokračovala Kormošová. Totožnost uhořelého zatím není stoprocentně potvrzená, pravděpodobně se ale jedná o 72letého seniora, který v domě bydlel (o tragickém požáru jsme informovali v tomto článku). 

Čtyřiadvacetiletý muž je tak nyní obviněný z vraždy a pokusu o vraždu. Za to mu hrozí 15 až 20 let ve vězení, případně až výjimečný trest. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.