Požár v obci Návsí: Hasiči našli v domě mrtvého člověka, jeho psa zachránili

Operační středisko vyslalo jednotky k požáru domu do obce Návsí v pátek dopoledne krátce po 11. hodině. Když hasiči přijeli na místo, z oken budovy šlehaly plameny.

"Hasiči získali i informaci, že uvnitř by se měla nacházet jedna osoba. Za podpory jednoho vodního proudu, vydali se po žebříku, přes okno domu, hasit plameny a současně vyhledat pohřešovanou osobu. Tu se jim podařilo během chvíle najít, ale její stav již byl neslučitelný se životem," uvedli hasiči.

[chooze:article;value:543048]

​Ze zasaženého domu se jim ale podařilo zachránit psa. "Požár dostali pod kontrolu během 40 minut. Dalších 20 minut jim zabrala likvidace, během které pomocí přetlakového ventilátoru odvětrali celý dům a dohasili skrytá ohniska," dodali hasiči.

Na místě zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanice Třinec, pomáhali jim také dobrovolní hasiči z Návsí, Jablunkova a Mostů u Jablunkova.

Předběžná škoda, kterou oheň způsobil, byla vyčíslena na 600 tisíc korun. Hasiči uchránili majetek v hodnotě dvou miliónů. Co požár způsobilo, vyšetřovatelé stále zjišťují.

[ad]

   

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.