Požár v Táboře vyhnal z domu čtyři desítky lidí. Kouře se nadýchaly i děti

[chooze:gallery;value:31596]

K požáru čtyřpatrového domu v Lužnické ulici v Táboře vyjížděli jihočeští hasiči před čtvrtou hodinou ráno. "Po příjezdu průzkumem zjistili, že hoří uskladněný materiál v kójích na chodbě v druhém podlaží. Hasiči ihned zahájili evakuaci obyvatel z bytů v zasaženém prostoru. Tři lidi zachránili výškovou technikou a po schodech bylo vyvedeno sedm obyvatel ve vyváděcích maskách," uvedli k zásahu na facebooku.

Hasiči ze zakouřeného domu zachránili také čtyři psy. Dalších 31 lidí dům opustilo před příjezdem a během příjezdu záchranářů. Dočasné přístřeší jim poskytl hasičský evakuační autobus. Několik lidí pak kvůli jedovatému kouři skončilo v péči záchranářů.

[chooze:article;value:503866]

"Po požáru měli záchranáři ve své péči tři osoby, z toho dvě nezletilé, které se intoxikovaly zplodinami hoření. Byly po celou dobu při vědomí a záchranáři je ve stabilním stavu a mimo ohrožení života transportovali do táborské nemocnice," sdělila redakci TN.cz mluvčí jihočeské záchranky Zuzana Fajtlová.

Na místě zasahovalo celkem 16 hasičů, čtyři cisternové stříkačky a automobilový žebřík. Hašení ale ztěžovaly těžké kovové dveře do jednotlivých kójí. Aby se hasiči dostali k ohnisku požáru, museli použít hydraulické nástroje. Nakonec se jim požár podařilo zlikvidovat před půl šestou ráno. Proč vůbec začalo hořet, nyní zjišťují vyšetřovatelé.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.