Požár v Turnově hasiči po dvou dnech uhasili. Místo ohledávají kriminalisté

[chooze:gallery;value:33521]

​Jeden z největších požárů letošního roku je u konce. Liberečtí hasiči ve čtvrtek nad ránem ukončili zásah u výrobní haly textilního podniku Juta. Halu v úterý večer pohltily plameny a hasičům trvalo několik hodin dostat oheň pod kontrolu. Po celou středu pak rozebírali trosky a prováděli dohašování.

Zcela se oheň podařilo zlikvidovat už ve středu okolo deváté hodiny večer, tím však zásah neskončil. "Přes noc na spáleništi hlídali tamní dobrovolní hasiči, kteří ještě dohledávali skrytá ohniska, a ráno se k nim ještě připojili profesionální hasiči z Turnova," uvedla ve čtvrtek mluvčí libereckých hasičů Petra Knížková.

[chooze:article;value:525159]

I ve čtvrtek však bude na místě požáru živo. Převzali si jej totiž policisté, kteří společně s odbornými znalci budou pátrat po příčině požáru. Ta stále není jasná.

Policie ale má důvod se domnívat, že za požár mohla lidská neopatrnost. "Veškeré okolnosti celé události šetří kriminalisté v Semilech, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," uvedla mluvčí libereckých policistů Dagmar Sochorová.

Při požáru naštěstí nikdo nepřišel o život. Zaměstnanci textilní továrny se stačili včas evakuovat i bez pomoci hasičů. Předběžný odhad škod způsobených požárem zatím činí asi 160 milionů korun.

Obrovský požár výrobní haly v Turnově. Škoda přesáhne 160 milionů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.