Požár ve Frýdku-Místku. Dvě ženy skončily v nemocnici, jedna je popálená

[chooze:gallery;value:34232]

Hasiči a záchranáři vyjížděli ve středu večer k požáru ve Frýdku-Místku. Z domu, kde začalo hořet, evakuovali deset lidí. První záchranáři byli na místě během šesti minut od nahlášení požáru. Do péče si převzali osm lidí. Šest z nich vyšetřili, ale nebylo potřeba je převážet do nemocnice.

Převoz ale potřebovaly dvě ženy, a to ve věku 21 a 25 let. "Obě jevily známky středně závažné intoxikace zplodinami hoření, mladší pacientka utrpěla navíc drobnější popáleninu horní končetiny," uvedl mluvčí Lukáš Humpl.

"Oběma záchranáři podali inhalačně kyslík a zajistili provedení dalších opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče. Poté byly předány do další péče ve frýdecko-místecké nemocnici," doplnil.

[chooze:article;value:533336]

Podobný výjezd měli i pražští hasiči, když v noci začalo hořet v Madridské ulici ve Vršovicích. Původně dostali hlášení o kouři v suterénu, po příjezdu se ukázalo, že hoří vybavení jednoho z bytů. Ze zakouřeného prostoru zachránili čtyři lidi a jednoho psa.

"Všechny čtyři osoby pečlivě zkontrolujeme a změříme hladinu oxidu uhelnatého. Všichni jsou při vědomí a pravděpodobně nebude nutné nikoho převážet do nemocnice," uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na místo poslali inspektora, lékařskou posádku, speciální vůz Fenix a dvě posádky záchranářů. Hasiči se snažili požár zlikvidovat jedním vodním proudem a používali i dýchací techniku.

"Požár je uhašen, odvětráváme. Celkem jsme zachránili čtyři osoby a jednoho psa. Na místě je hasičský vyšetřovatel," informovali okolo osmé hodiny ranní. Vyšetřovatel odhadl předběžnou škodu na 300 tisíc korun. Příčinou prý byla zřejmě nedbalost.

Velký požár seníku na Pelhřimovsku. Oheň způsobil škody za desítky milionů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.