Požár zachvátil ubytovnu v Praze. Jeden člověk zemřel, mezi zraněnými jsou i policisté

[chooze:gallery;value:34255]

Oznámení přijalo operační středisko v neděli krátce po půl čtvrté ráno. "Ve Zbraslavi v ulici Pod Třešňovkou zasahujeme u požáru ubytovny," informovali na sociální síti X hasiči.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS). "K požáru byly vyslány čtyři posádky rychlé záchranné služby, jedna posádka systému rendez-vous, inspektor a speciál Fénix," uvedli na X záchranáři.

[chooze:article;value:534038]

V době požáru se podle hasičů nacházelo v budově 15 lidí a sedm domácích mazlíčků. Mrtvého člověka našly jednotky v požárem nejvíce zasažené místnosti. "Na místě bylo ošetřeno 17 lidí, z toho tři příslušníci Policie ČR. Dvě osoby byly transportovány do zdravotnického zařízení a u jedné byla, bohužel, konstatována smrt," doplnili zdravotníci. Na místě i nadále zůstává záchranářský inspektor a jedna posádka rychlé záchranné služby.

"U evakuovaných osob v autobusu zasahuje člen týmu posttraumatické péče, který jim poskytuje první psychologickou pomoc," řekl TN.cz mluvčí hasičů Vojtěch Sosna. Příčina události dle něj zatím nebyla stanovena. Po likvidaci požáru následně proběhne došetření. Vyšetřovatelé odhadují, že škoda přesáhne milion korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.