Požár zničil starodávnou roubenku. Na Karlíně zase od stromku chytl celý byt

O svou roubenku z 19. století přišel na Štědrý večer muž z Dolní Dobrouče v okrese Ústí nad Orlicí. Vzal mu ji požár, který se rozhořel, když byl zrovna mimo domov. Když se vrátil, mohl už jen sledovat, jak chatu stravují plameny.

Na místo hned vyjeli hasiči z okolí. Celkem u požáru zasahovalo 6 jednotek. Ani jim se však nepodařilo budovu zachránit a k večeru z ní zbyla jen doutnající ruina.

[chooze:article;value:534439]

Roubenka shořela kvůli sérii nešťastných událostí. Přes den v obci nefungoval proud. Majitel domu si proto připravil přímotop, u kterého měl pověšené mokré oblečení. Když proud okolo druhé hodiny odpoledne opět zapnul, nastartoval se s ním i přímotop. Jenže právě v tu chvíli majitel spal.

Naštěstí se stačil včas probudit a oheň uhasit. Nebo to aspoň na první pohled tak vypadalo. Požár se rozhodl nikam nenahlásit a vyrazil na návštěvu. V šest hodin večer ale začalo hořet znovu a tentokrát už požár uhasit nemohl. Hasiči škodu vyčíslili na půl milionu.

Nejde o jediný požár, který musí na Štědrý den hasiči řešit. Na pražském Karlíně začal po osmé hodině hořet vánoční stromek. Hasiči z bytu evakuovali šest lidí, z toho dvě děti. Všichni skončili v péči lékaře. "V péči jsme měli sedm osobo, z toho se jedna nadýchala kouře jen lehce a byla ponechána na místě bez nutnosti transportu. Prskavky na stromek nepatří," napsali na sociální síti X pražští záchranáři.

Samotný požár způsobený prskavkou hasiči stačili zneškodnit, než mohl zasáhnout okolní byty. Zasahovaly tam tři jednotky. "Hasiči odvětrali byt i domovní komunikaci," řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Mohutný požár na Prachaticku. Hasiči zachraňovali z budovy desítky lidí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.