Pozor! Chorvaté si začali fotit močící lidi a vysmívají se jim na sociálních sítích

Když musíš, tak musíš. A je úplně jedno v jakých kulisách. Heslo, kterým se řídí nejeden turista, když je v zahraničí a netuší, kde by mohl najít nejbližší veřejný záchod. Chorvatům s tím ale dochází trpělivost.

Rozhořčení občané Splitu začali neukázněné turisty při konání potřeby fotit. První úlovek, ženu ve středním věku, vystavili tento týden na facebooku. "Mohla si aspoň nasadit gumáky, aby od toho neměla nohy. Není to její chyba, naučili ji to doma," smějí se jí místní.

Mnozí se ale turistů zastávají. Podle nich je chyba na straně města. "Než se začnete rozčilovat a nadávat, zamyslete se, kde je nejbližší veřejný záchod? A kolik jich vůbec dohromady je? Kde mají všichni ti lidé s**t a ch**t?" ptal se Robert.

[chooze:article;value:515914]

​Ve Splitu platí přísná pravidla a za jejich porušení rozdávají policisté vysoké pokuty, upozornil portál Dnevnik. Za pití alkoholu na ulici zaplatíte 150 eur (přes 3 500 korun), za močení nebo zvracení dokonce 300 eur (více než 7 000 korun). Podobné to je i v dalších chorvatských letoviscích.

Chorvatsko se připravuje na další vedro. Ve městech chybí pítka:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.