Pozor na jednoduchou chybu při čistění, varuje zubař. Žloutnou po ní zuby

Jedna jednoduchá chyba, kterou lidé dělají při čištění zubů, může vést ke žlutým zubům. Tvrdí to britský zubař Ferakh Hamid z Aesthetique Dental Care. Pro deník The Mirror popsal, jak se jí vyhnout. 

"Než si začnete čistit zuby, je dobré si kartáček namočit. Tento malý krok usnadňuje roztírání zubní pasty po celých zubech, takže čištění je efektivnější," poradil jednoduchý trik. "Navíc když štětiny namočíte, tak změknou. Čištění je pak šetrnější k vašim dásním a zubům, což pomáhá vyhnout se jakémukoli podráždění nebo poškození," vysvětlil expert. 

"Suché čištění se přitom může zpočátku zdát lepší pro odstranění povrchových skvrn, ale bez vody se zubní pasta špatně roztírá, což vede k matným zubům," dodal.

[chooze:article;value:553038]

​Varoval i před čištěním krátce po konzumaci kyselých potravin, které prý může opotřebovat vaši zubní sklovinu. Odhalí se tím podle něj žlutější vrstva pod ní a zuby pak vypadají žlutěji. 

"Pro svěží dech a zdravá ústa je důležité mít správnou čistící rutinu. To znamená čistit si zuby a dásně jemně po dobu dvou minut dvakrát denně, používat přípravky jako ústní voda nebo zubní pasta a pravidelně navštěvovat svého zubaře," dodal zubař. 

Péče o zuby je přitom důležitá nejen kvůli hezkému úsměvu, ale i našemu celkovému zdraví. "To, co se děje v našich ústech, může ovlivnit i jiné části těla," popsal expert pro deník Bristol Post. Zkažené zuby totiž mohou ovlivnit i například srdce.

Podívejte se, jak si správně čistit zuby:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.