Pozor na maso z Tesca! Inspekce v něm odhalila alergen, který nebyl na obalu

[chooze:gallery;value:33096]

Alergen objevili inspektoři v mase. Jednalo se o 600gramový výrobek GRILL MASTER, Vepřová krkovice v marinádě s pepřem a česnekem, šarže: 419019804A, datum použitelnosti: do 9. 6. 2023. Prodávajícím bylo právě Tesco.

"V potravině byla prokázána přítomnost alergenu, celeru, který nebyl uvedený na obalu," informovala na webu Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

[chooze:article;value:518311]

Inspekce produkt zajistila v prodejně Tesco v Kojetínské ulici v Přerově. "Hned po zjištění nálezu jsme situaci prověřili. Zjistili jsme, že k pochybení došlo ze strany dodavatele. Výrobek jsme okamžitě stáhli z prodeje a ve velmi krátké době jsme upravili etiketu, kde je již uvedena správná informace o tom, že výrobek může obsahovat celer. Zákazníkům se omlouváme a ujišťujeme je, že jsme vše dali do pořádku," sdělil mluvčí Tesca Jiří Netík.

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce pravidelně zveřejňují seznam potravin, u kterých během svých kontrol odhalili problémy nebo pochybení. Ten je pak dostupný na webu potravinynapranyri.cz.

Zájem Čechů o vepřové maso klesá. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.