Pozor! Na některých mobilních telefonech přestane fungovat WhatsApp

Aplikace od 24. října 2023 ukončí definitivně podporu zařízení, která budou mít starší operační systém, než je Android 5.0. Stojí to na webových stránkách WhatsAppu.

Majitelé starších modelů si tedy budou muset pořídit nové zařízení. Jinak riskují, že jim nebude oblíbená chatovací aplikace vůbec fungovat. Není to však poprvé, co WhatsApp takto ukončuje podporu.

[chooze:article;value:505695]

"Stejně jako ostatní technologické společnosti i my každý rok sledujeme, která zařízení a softwary jsou nejstarší a používá je nejméně lidí. A následně vybíráme ty, jejichž podporu ukončíme. Na takových zařízeních také nemusí být k dispozici nejnovější bezpečnostní aktualizace nebo funkce potřebné k používání aplikace," vysvětlili odborníci.

Aplikace na telefonech se systémem Android 5 Lollipop by měla po 24. říjnu stále fungovat. Jak ale upozornil portál Tech Advisor, společnost Google pro tyto typy přestala poskytovat bezpečnostní aktualizace, takže používání zařízení může být pro uživatele riskantní.

Lidé, kterých se bude ukončení podpory týkat, budou ještě dopředu informováni. "Než ukončíme podporu vašeho operačního systému, předem vás upozorníme v aplikaci a několikrát vám připomeneme, abyste provedli aktualizaci," uzavřeli experti.

Nová aplikace lidem v Česku ukáže, kde jsou klíšťata. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.