Pozor na podvodníky. Letní dovolená by se mohla pořádně prodražit

"Včera se na policisty v Hradci Králové obrátil s žádostí o pomoc poškozený, který zareagoval na nabídku ubytování v Chorvatsku, zaplatil zálohu a poté zjistil, že se stal obětí podvodníka," řekla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Poškozený podle ní zareagoval na sociální síti na nabídku pronájmu vily Svatý Ivan II. v Chorvatsku v polovině dubna. "Následně komunikoval telefonicky s neznámým mužem a ženou," uvedla.

"Oznamovatel bankovním převodem zaslal rezervační poplatek ve výši téměř 13 tisíc korun a čekal na smlouvu, která mu měla přijít poštou. Po dlouhém upomínání mu nakonec dokument přišel, ovšem s chybnými údaji a špatném termínu," informovala Pižlová.

[chooze:article;value:557447]

Poškozený se tak rozhodl zavolat do cestovní kanceláře, která byla uvedena na smlouvě. Čekalo ho ale nepříjemné překvapení. "Zjistil, že takové ubytování nenabízení a osoby, s kterými hovořil, vůbec neznají," sdělila mluvčí.

Policisté případ zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod. Pachateli hrozí až rok za mřížemi.

Policie tak apeluje na občany, aby si na toto podvodné jednání dávali pozor. "Doporučujeme všem nakupovat zájezdy nejlépe u ověřených cestovních kanceláří a agentur," zdůraznila Pižlová.

Policie v Moravskoslezském kraji dopadla skupinu zlodějů. Do krádeží měli zapojit i malé dítě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.