Pozor na těchto šest příznaků. Mohou varovat před vážnou nemocí

Přetrvávající noční pocení nebo horečky

Nadměrné pocení nebo vysoká teplota či horečka může být důsledkem infekce nebo některých léků. U žen pak patří mezi běžné příznaky menopauzy. Pokud však tyto příznaky pociťujete bez nějaké zjevné příčiny, obraťte se na svého lékaře.

Únava

Pocit únavy zná každý. Zejména pokud máte problémy se spánkem nebo například prožíváte stresové období. Pakliže jste ale unavení bezdůvodně, může to znamenat velký problém. Odborníci v tomto případě také doporučují návštěvu lékaře, abyste vyloučili jakékoliv případné zdravotní problémy, včetně rakoviny.

Bezdůvodné krvácení a modřiny

Na lehkou váhy byste nikdy neměli brát bezdůvodné krvácení a modřiny. Ať už se jedná o krev ve stolici nebo moči, zvracení nebo vykašlávání krve, nebo vaginální krvácení mimo váš pravidelný cyklus, vždy kontaktujte svého lékaře. A to bez ohledu na množství nebo barvu krve, apelují odborníci.

[chooze:article;value:556812]

Neobvyklé bolesti

Bolest signalizuje to, že v těle není něco v pořádku. Přetrvávající nebo nevysvětlitelná bolest přitom může naznačovat závažnější problém. Tento příznak proto nikdy neignorujte a vyhledejte lékaře.

Nevysvětlitelná ztráta hmotnosti

Běžnou součástí života jsou u většiny lidí i lehké výkyvy váhy. Výraznější úbytek hmotnosti už ale může upozorňovat na vážný problém. Pokud jste tedy zhubli, aniž byste to měli v úmyslu, i v tomto případě se neprodleně obraťte na svého lékaře.

Boule a otoky

Posledním varovným příznakem, na který odborníci upozorňují, jsou boule a otoky, které nemizí. Ať už se objeví na krku, podpaží, žaludku, tříslech, hrudníku, prsou, nebo varlatech, mohou být důvodem k obavám a je třeba je brát vážně a zkontaktovat lékaře.

Vědci zahájili studii o černém kašli. Hledají dobrovolníky, kteří nemoc prodělali:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.