Pozor! Ode dneška se mění jízdní řády v Praze. Některé linky zrušili

Na příměstských a regionálních linkách Pražské integrované dopravy zavedli nové autobusové linky, či je reorganizovali. Většina zrušení se však týká pouze části trasy, které jsou nyní nově obsluhovány jinými linkami. O veškerých změnách na svém webu informovala PID. 

PID posílil autobusové spoje 300, 360, 368, 370, 464 a 677. Linka 183 mezi Vozovnou Kobylisy a Háji potěší cestující nasazením kloubových autobusů i o víkendu. 

Pro spojení města Litoměřic s pražským metrem C v Letňanech vznikla nová linka číslo 143, která trasu projede za cca 65 minut. V Třeboradicích se zřizuje nová zastávka a sjednotí se trasy pro oba směry. 

[chooze:article;value:519799]

K prvnímu září ukončil provoz POP Shuttle Bus, kterým bylo možné dojet do Outletu v Tuchoměřicích. Místo něj byla zavedena nová linka 414 na trase Nádraží Veleslavín – Tuchoměřice, Outlet-Terminál 1/Středokluky, U Školy. 

Na lince 259 vedoucí z Jahodnice do Hloubětína byla zrušena zastávka Jahodnice II. Školní linka 274 je posílena o nové ranní spoje ve směru Poliklinika Modřany a také došlo k prodloužení její trasy na sídliště Libuš a dále na Kunratickou školu. 

Dále linka 335 obsluhující Nemocnici Krč či IKEM bude zastavovat i v zastávkách Olešky a Čenětice. Z Kobylis do Zdib se nově dostanete linkou 411 obsluhovanou midibusem. K přečíslování autobusových linek došlo také ve směru na Mladou Boleslav. Konkrétně se z linek 416, 417 a 418 staly linky 763, 764 a 775.  

[chooze:article;value:519281]

Budete-li chtít cestovat do Rumburka či Jablonné v Podještědí, využijete linky 410 či 411 ze zastávky Střížkov. Nástupiště je nově umístěno v ulici Vysočanská. Při cestě autobusem 322 z Prahy do Slaného počítejte s možným přestupem v Kladně, kde se nově linka rozděluje. 

Dopravní podnik města Olomouc informoval o úpravě tarifu, který se dotýká převážně krátkodobých jízdních dokladů. Základní jízdenku si od září pořídíte za 20 Kč, což je o 2 koruny více, než tomu bylo ještě o prázdninách. 

V Brně pak po prázdninové pauze můžete opět využívat tramvajové linky 4 a 9 jedoucí přes náměstí Svobody, informoval web DPMB. 

Z českých nádraží mizí otočné jízdní řády, zůstaly už jen na dvou místech (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.