Pozor při cestě do Chorvatska. Ve Slovinsku vás zpomalí zácpy

Kvůli zvýšenému provozu byly slovinské dálnice ucpané. Zácpa vás čekala na dálnici v úseku z Šentilje do Mariboru. Tam naberali řidiči asi hodinové zpoždění, varuje web sobotainfo.com.

Další desítky minut pravděpodobně v sobotu odpoledne ztratili lidé mezi slovinským městem Zakl a chorvatskou hranicí, upozornil web AMZS.si. I tam se totiž vytvořila kolona aut, která jen pomalu popojížděla.

[chooze:article;value:511466]

Na slovenských a maďarských dálnicích je také situace ve srovnání se Slovinskem pro řidiče přívětivá. Kromě malých zdržení byla v sobotu doprava poměrně plynulá.

Hned první prázdninový víkend hlásí letiště po celém Česku enormní zájem o cesty do zahraničí. Odlet na dovolenou si naplánovaly statisíce lidí. Kolony se tvořily na příjezdech hned k několika letištím.

Nejhorší situace byla v sobotu asi v Chorvatsku, kde se tvořily už během odpoledne hodinové fronty hned na několika místech, tedy u města Záhřeb, Karlovac a u Zadaru. Zácpy na řidiče čekaly i u Vídně nebo Mnichova.

Lepší dopravní situace než v pátek a předevčírem byla u nás. Snad jen ti kteří jeli na letiště se kolonám úplně nevyhnuli.

Chorvatsko zasáhly prudké deště. Řidič celou spoušť natočil na kameru:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.