Pozor! V novém školním roce se pro část republiky změní termín jarních prázdnin

Rodiče školáků na Vysočině by si měli zkontrolovat termíny svých plánových zimních dovolených, ministerstvo školství totiž oficiálně změnilo jejich termín. "Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanovuje změnu termínu jarních prázdnin ve školním roce 2023/2024 v Kraji Vysočina na nový termín 12.–18. 2. 2024," píše se v oficiálním dokumentu resortu školství. 

[chooze:article;value:519102]

​Původně měli mít školáci z Vysočiny prázdniny až v posledním únorovém týdnu. Kvůli pořádání mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě ve dnech 5. až 18. února se ale termíny volných dnů přesunou. O změnu kraj požádal ministerstvo v březnu letošního roku. Později ji schválil ještě tehdejší ministr školství Vladimír Balaš (STAN). 

"Velká mezinárodní akce si vyžádá zvýšené požadavky na ubytování a stravování většího počtu lidí, například z řad organizátorů, ale také zvýšené nároky na veřejnou dopravu v rámci celého Kraje Vysočina," odůvodnil radní Kraje Vysočina pro oblast školství Jan Břížďala (Piráti) přesun prázdnin z přelomu února a března v oficiálním prohlášení

Školákova taška může vážit i 15 kilo. Podle odborníka musí dobře sedět na zádech (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.