Pozor! Ve středu si nenakoupíte. Na státní svátek se uzavřou obchody i pošty

Česko ve středu 8. května slaví Den vítězství, během něhož zákon nařizuje, aby obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních zůstaly zavřené. Otevřít nesmí ani bazary, výkupny odpadu a zastavárny.

Lidé tak během dne nenakoupí ve většině supermarketů a hypermarketů po celém Česku. Zákaz prodeje se týká řetězců, jako je například Kaufland, Penny, Tesco, Albert, Globus nebo Lidl. Do nich musí zákazníci vyrazit den předem.

[chooze:article;value:552059]

Omezení se ovšem netýká prodejen na autobusových a železničních nádražích, na letištích nebo ve zdravotnických zařízeních. Během 8. května zůstávají otevřené i lékárny, čerpací stanice a velkoobchody. Určitý sortiment tak mohou lidé nakoupit tam.

Otevírací dobu během svátku mění i Česká pošta. Na svých stránkách zveřejnila seznam poboček, které během Dne vítězství budou pro zákazníky k dispozici. Podle shrnutí otevřené zůstanou pouze dvě pražské pobočky a jedna v Božím Daru. V Praze jde o pobočky na Černém Mostě a na Ruzyni. Ostatní pošty po Česku uzavřou.

[chooze:article;value:553940]

"Zároveň upozorňujeme všechny klienty, že si otevírací dobu své pobočky České pošty mohou ověřit ve vyhledávání poboček na webových stránkách České pošty www.postaonline.cz," dodává ve vyjádření Česká pošta.

Během svátku se ruší i vyučování na školách, a tak si volnou středu užijí i studenti. Ačkoliv svátek připadá na střed pracovního týdne, někteří ředitelé volno studentům prodloužili a vyhlásili na dny 6. a 7. května ředitelské volno.

Ceny potravin dále klesají. Zlevňování ale brzy ustane, varují ekonomové (5/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.