Pozor, zlý pes. Bidenovi se loučí s milovaným mazlíčkem

[chooze:gallery;value:33389]

​Nejlepší přítel člověka a největší nepřítel ochranky amerického prezidenta. Po více než desítce útoků musel Commander, česky Velitel, sídlo svých páníčků opustit. "Prezident a první dáma se velmi zajímají o bezpečnost těch, kteří pracují v Bílém domě, a těch, kteří je každý den chrání," zdůraznila mluvčí první dámy Elizabeth Alexanderová.

Kde právě teď německý ovčák pobývá a co s ním bude dál, není jasné. O jeho agresivním chování přitom věděli jak manželé Bidenovi, tak zaměstnanci Bílého domu měsíce. Všechny incidenty popisuje dvousetstránkový dokument.

"Velitel vykazuje extrémně agresivní chování. Dnes se na mě vrhl. První dáma nad ním nedokázala získat kontrolu a on kolem mě stále kroužil. Věřím, že je jen otázkou času, než napadne nebo pokouše nějakého agenta," píše se v něm například.

[chooze:article;value:524717]

V návaznosti na útoky upravily bezpečnostní služby pravidla. Například určily konkrétní místa, kde mohl Velitel volně běhat a cvičit. Očividně to nestačilo. Ještě v létě se přitom mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová otázce přemístění agresivního psa dokonce pousmála. "Jak všichni víte, areál Bílého domu je velmi unikátní a také velmi stresující prostředí. Takže si umíte představit, jaké to pro domácího mazlíčka musí být," řekla.

Velitel přišel do Bílého domu jako náhrada za ovčáka Majora. Ten totiž musel sídlo prezidenta také kvůli agresivnímu chování opustit. Teď žije u Bidenových přátel ve státě Delaware, kde má první pár i prázdninový dům.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.