Pozorná pošťačka zachránila mladíkovi tisíce. Pomohla odhalit podvodný balíček

Pan Dufek se těšil na nadupaný mobil. V krabičce místo něj ale našel zeleninu. "Byl za rozumnou cenu a přišly mi brambory, no. Bohužel. Chtělo se mi plakat," okomentoval smutnou zkušenost mladý muž. Naštěstí ho pošťačka přesvědčila, aby si podezřelý balíček ještě na poště rozbalil.

"Tak si ho aspoň rozbalte tady, ať když tak víme, co je uvnitř, a můžem hned zakročit. Tady jsou kousek policajti," přemlouvala ho. Mladík si navíc pro jistotu rozbalování i natočil. Policie vzápětí pozastavila odchozí platbu a peníze se brzy vrátí na účet pana Dufka. Ten říká, že nebýt všímavé pošťačky, byly by to patrně jeho nejdražší brambory v životě.

"Za dvě stovky koupíte 25 kilo brambor a takhle jsem měl tři a půl brambory za 7 000," dodal mladík.

[chooze:article;value:483699]

A radost bude mít i pozorná pošťačka. "Pan generální ředitel rozhodl o mimořádné odměně pro tuto pracovnici," sdělil TV Nova mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

"Obdobné podvody hlásí lidé ze všech koutů republiky, a proto doporučujeme, aby si každý na poštovním úřadu svou zásilku zkontroloval," varuje zákazníky policejní mluvčí Ivana Baláková.

Odhalení falešného obsahu zásilky na poště je mnohdy poslední okamžik, kdy se dá podvodu zabránit. Po falešných prodejcích nevhodných vánočních dárků teď pátrají policisté. Pokud je dopadnou a usvědčí, hrozí jim až tříleté vězení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.