Pozornost za pár stovek, ale i počítač za 50 tisíc. Češi řekli, kolik utratili za dárky

Kdo má velkou rodinu, musí nad tím, za kolik nakoupí dárky, více přemýšlet. "Celkově asi deset tisíc. Máme dvě děti a velkou rodinu," reagovala v anketě televize Nova jedna z respondentek.

"Letos to bylo slabší, takže jsem utratil zhruba čtyři a půl tisíce. Bylo to míň než loni," řekl muž.

O pár tisíc víc dala za dárky jiná žena. "Utratila jsem tak kolem deseti tisíc," svěřila se.

"Asi 60 tisíc. Přišlo mi to hodně, ale svoje děti miluju, tak co bych jim všechno nedala?" reagovala další dotázaná. 

[chooze:article;value:534482]

​Řada lidí dává o Vánocích přednost tomu, že může být spolu se svými blízkými a přáteli, dárky pro ně nejsou to nejdůležitější. "Utratil jsem tak kolem 8 000. My si doma dárky extra nekupujeme, nějak to extra neřešíme. Je to hlavně o tom času být spolu," řekl mladý muž.

Mnozí vsadili na vlastnoručně vyrobené dárky. "Hodně dárků jsem háčkovala, takže jsem zas tolik neutratila," sdělila s úsměvem mladá žena. "Dávala jsem spíše praktické dárky, takže myslím, že do nějakých 1 500 korun jsem se vešla," zvolila podobnou cestu další.

Některé rodiny to prý nepřehání. "Dohromady asi pět tisíc," odpověděla na dotaz v anketě jiná žena.

Jiní naopak neváhali investovat do pořádného dárku. "No, jenom počítač stál 50 tisíc, tak víc už říkat nebudu," uvedla další.

[chooze:article;value:531165]

​"300 korun, dárek pro jednoho," řekl muž středního věku.

"Letos to vyšlo asi na 12 000 a bylo to méně než v loňském roce," uvedla starší žena s tím, že jí chyběly nápady na nákup těch správných dárků.

Další se vešli při nákupu překvapení pod stromeček do částky 4 000 korun. "Přijde nám to jako takový normál, pohoda," reagovali na dotaz televize Nova.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.