PPF a nadace rodiny Kellnerových darují přes 200 milionů postiženým povodněmi

Skupina PPF, prostřednictvím Nadace PPF, a rodinná nadace Kellnerových poskytnou společně dar 100 milionů korun na pomoc lidem v České republice, které zasáhly ničivé povodně. Každá z nadací přispěje rovným dílem, tedy částkou 50 milionů korun.

Peníze z daru budou k dispozici neziskovým organizacím, které pomoc v postižených oblastech aktivně poskytují. Využití finanční pomoci bude koordinováno s příslušnými vládními i regionálními institucemi pro krizové situace.

[chooze:article;value:574100]

​Nad rámec společné pomoci v Česku poskytne rodinná nadace The Kellner Family Foundation také dva miliony eur na pomoc regionům postiženým záplavami v Polsku a další dva miliony eur na Slovensku. Do obou těchto zemí tak míří pomoc v celkové výši více než 100 milionů korun. 

Společnosti ze skupiny PPF pravidelně podporují filantropické a charitativní aktivity ve všech zemích, kde působí. Zároveň probíhá sbírka mezi zaměstnanci Skupiny. Celková pomoc PPF tak přesahuje 200 milionů korun.

Povodně zasáhly po vydatných deštích z minulého týdne řadu obcí v Česku, v Polsku i na Slovensku. Výrazně zpustošily třeba Ostravu, Opavu nebo Jesenicko a nadále sužují jižní Čechy.

PPF je majitelem mediální skupiny CME, jejíž součástí je TV Nova.

Podívejte se na přehled sbírek na pomoc zasaženým povodněmi (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.