Prachatice otevřely opravený park. Lidem vadí, že není úplně bezbariérový

Park město lidem zpřístupnilo v pondělí. Ne všem obyvatelům Prachatic se ale jeho nová podoba líbí. Lidé kritizují hlavně to, že není bezbariérový. Do parku se dá sice pohodlně dostat i s kočárkem. To ale neplatí, pokud bydlíte u letního kina.

Z této strany totiž do parku vedou jen schody, a tak maminky musí celý park obcházet. Udělat tuto část bezbariérovou by ale nejspíš možné nebylo. Svah je příliš prudký, a to by mohl zase být problém pro vozíčkáře, kteří by nahoru nevyjeli.

[chooze:article;value:432608]

Další věc, která některým lidem vadí, je, že v parku není jezírko nebo alespoň malá fontána. Kdysi tam totiž býval přírodní pramen, který pak vtékal do malého rybníčku. Ten ale vyschl. Vodu by tak technici museli přivést uměle.

Obnovu parku připravili bývalí radní, kteří jsou teď v opozici. Vedle oprav bazénu a přestavby letního kina byla proměna parku jednou z největších investic města posledních let. Práce stály 31 milionů korun. A proto ji někteří nynější radní zpočátku kritizovali. Nakonec se ale vesměs shodují, že to byla dobrá investice. Starosta Prachatic nicméně připouští, že by k nějakým dodatečným úpravám ještě dojít mohlo. Například by parkem opět mohla proudit voda.

Park býval kdysi zarostlý a byl místem, kde se scházeli narkomani. O jeho nové podobě před lety hlasovali sami občané. Na výběr měli ze tří návrhů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.