Pracovníky pohřebního ústavu čekal šok. Žena prohlášená za mrtvou stále dýchala

Případ se odehrál v sobotu, kdy v domově pro seniory v Port Jeffersonu na Long Islandu prohlásili za mrtvou 82letou ženu. Zaměstnanci před polednem kontaktovali pohřební ústav, kam byla následně jejich údajně zesnulá klientka převezena.

Po více než dvou hodinách od prohlášení o úmrtí se ale ukázalo, že žena mrtvá není. Do ústavu ji převezli okolo půl druhé odpoledne a po necelých 45 minutách si personál všiml, že seniorka dýchá, píše zpravodajský web NBC New York.

Žena tak skončila v nemocnici a případem se zabývá zastupitelství státu New York. Zatím není jasné, jestli personál domova pro seniory pochybil a prohlásil svou klientku za mrtvou omylem, anebo žena prodělala zdravotní příhodu a posléze v podstatě vstala z mrtvých.

[chooze:article;value:469986]

​Ačkoliv případ působí kuriózně, není ojedinělý. Podobná událost se ve Spojených státech odehrála poměrně nedávno. Na konci prosince v Urbandale ve státě Iowa prohlásil tamní pečovatelský domov pro pacienty s Alzheimerem za mrtvou 66letou ženu.

To, že je stále naživu, opět zjistili až pracovníci pohřebního ústavu, když rozepli vak na mrtvoly a všimli si, že seniorka dýchá. Úřady za to minulý týden podle agentury AP pečovatelskému domu uložily pokutu ve výši 10 tisíc dolarů, tedy v přepočtu více než 220 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.