Praha 1 zakázala noční vjezd do Starého Města. Vyhláška platila jen několik hodin

Pražský magistrát zneplatní značky, které nechala nainstalovat do velké části Starého Města radnice Prahy 1. Značky zakazující vjezd pro všechna motorová vozidla vždy od 22. do 6. hodiny měly za cíl omezit hluk. Hlasité noční zvuky totiž obtěžují rezidenty.

Primátora Bohuslava Svobodu rozhodnutí radnice Prahy 1 rozlítilo, především kvůli nesprávné komunikaci radnice s magistrátem. "O zákazu nočního vjezdu automobilů do značné části Starého Města nebylo vedení Prahy oficiálně informováno," zlobil se na sociální síti X Svoboda.

[chooze:article;value:520371]

​Po starostce Prahy 1 Terezii Radoměřské (TOP 09) bude Svoboda žádat vysvětlení. "Není akceptovatelné, aby se takto zásadní rozhodnutí Pražané a zástupci Prahy dozvídali z médii," dodal primátor. Značky nechá zneplatnit překřížením páskou.

Praha 1 nyní čeká na to, jak bude magistrát dále postupovat. Vyhlášku ale radnice obhajuje. "Šlo o součást strategie radnice, která se v rámci možností snaží zklidňovat noční ulice," uvedla mluvčí Prahy 1 Karolína Šnejdarová.

I když vyhláška platila už v noci na pátek, v ulicích Starého Města to tak příliš nevypadalo. Řada řidičů okolo dopravních značek bez problémů projížděla a také řada obyvatel Prahy 1 o zákazu vůbec nevěděla. V ulicích chyběly i policejní hlídky, které by na dodržování zákazu dohlížely.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.