Praha 8 plánuje parkování na chodníku nebo na trávě. Je to zcela běžné, brání se

Stání na chodníku nebo na travnatém pásu. Až do páteční půlnoci přestupek, za který hrozí pokuta. V pražské Troji se ale rozhodli pravidlo porušit. Od 1. července se na stejných místech bude parkovat.

Tamní obyvatelé nad novými zónami nechápavě kroutí hlavou. Vadí jim i to, že někde budou stát auta i na chodníku. V některých ulicích například neprojede po chodníku kočárek ani vozíčkář, a někde neprojde dokonce ani chodec.

[chooze:article;value:510424]

Modré zóny v jiných ulicích zase připomínají více zarostlou zahradu než místo na parkování. Podle městské části a technické správy je ale takto namalované značení v pořádku. "Zóny placeného stání v okolí ulice Trojská jsou vyznačeny dle projektové dokumentace, kterou schválila příslušná městská část," tvrdí mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy Barbora Lišková.

"Možnost parkování i z části na chodníku je v takovýchto případech běžná v celé Praze," prohlásil mluvčí Prahy 8 Martin Šalek.

"Parkovací zóna je něco, co vzniká jako místní úprava. Tu určuje silniční správní úřad," sdělil dopravní expert Robert Kotál. Případ z Troji ukazuje, že beztrestně parkovat se dá i na trávě nebo na chodníku. Podmínkou ale je, že to přinese peníze do obecního rozpočtu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.