Moderní bydlení

Praha hostí významné zasedání NATO. Řídil ho prezident Pavel

Sobotní zasedání vojenského výboru Severoatlantické aliance řídil český prezident Petr Pavel. Mimo jiné připomněl, že svět už není založený na soupeření Západu a Východu, ale na souboji demokracie s různými druhy autokracie.

"My všichni zastáváme hodnoty demokracie, osobní svobody, zákonnosti a lidských práv – a to jsou přesně ty hodnoty, které zpochybňují naši protivníci, nejen tradiční, jako je Rusko, ale také Čína, Severní Korea a Írán," upozorňuje Petr Pavel.

[chooze:article;value:573957]

​Náčelník českého generálního štábu Karel Řehka připomíná, že jednou z našich hlavních výzev je probíhající ruská agrese vůči Ukrajině. "Pro Ukrajinu je to válka o přežití. Ale je to i boj o zachování principů demokracie, suverenity a územní celistvosti, jejichž ochrana je důvodem existence NATO," vysvětluje Řehka.

Předseda Vojenského výboru Severoatlantické aliance Rob Bauer považuje za nutné navýšit výrobní kapacity obranného průmyslu.

Zasedání, které končí v neděli, se účastní na 350 zahraničních hostů. Letos Česko oslavuje pětadvacetileté výročí vstupu do NATO. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.