Praha mění jízdní řády. Některé linky se sloučí, vzniknou nové zastávky

Změny v pražském MHD proběhnou například na linkách 116 a 160, které se dočkají zřízení zastávky Lotyšská. Linka 116 se navíc prodlouží o úsek Jenerálka – Bořislavka. Cestující budou nadále moct o víkendech využít nově zavedený provoz v úseku Sídliště Baba – Vozovna Střešovice na lince 216. 

V oblasti Stodůlek na Praze 13 se pro autobusy 130 a 246 trvale ruší zastávka Holýšovská. Obě tyto linky totiž čeká odklonění přes zastávky Toufarova a Radouňova na sídlišti Stodůlky-jih. Tyto autobusy tak budou svou trasu vést ulicemi Ve Výrovně a Poncarova.

Autobusy linek 166 a 185 se o víkendech slučují. Trolejbus 58 se pak prolne s linkou 377, a to v dopoledních hodinách ve všední dny a celodenně o víkendech.

Další změny v oblasti Kbel a Čakovic nastanou i pro autobusové spoje 158 a 159, kde město provoz naopak posílí. Linku 158 navíc zkrátí o úsek Sídliště Letňany – Třeboradice. Autobusy 182 budou od listopadu vést mimo zastávku Kbely a přes zastávky Kbelský pivovar a U Rumpálu. Úsek Kbelský hřbitov – Vinoř nahradí nově posílená 159. Svou trasu prodlouží linka 185 ze zastávky Kbelský hřbitov přes Čakovice do Třeboradic, a částečně tak nahradí nově zkrácenou linku 202.

Ranní spoj prodlouží 257 v úseku Náměstí Jiřího Berana – Nádraží Čakovice a novou školní linku v úseku Třeboradice – Náměstí Jiřího Berana poskytne 276. Vždy jeden spoj bude v provozu pouze ve školní dny a ve směru z Třeboradic. 

Pražský dopravní podnik bojuje proti obtěžování v MHD. Používá k tomu plakáty (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.