Pravda o rakovině Kate. Přátelé popsali, co všechno se děje za zdmi paláce

[chooze:gallery;value:34408]

​Uběhly zhruba dva měsíce od chvíle, kdy princezna Kate šokovala svět zprávou o své rakovině. Od té doby se ale vůbec neozvala a stále nikdo netuší, kdy by se mohla opět ukázat na veřejnosti. Poslední její veřejné vystoupení proběhlo loni na Vánoce.

Novinář Richard Eden z deníku Daily Mail ale tento týden získal nové informace od blízkých kamarádů princezny. Fanoušky monarchie ale moc nepotěší. "Přátelé, se kterými jsem mluvil v minulých dnech, naznačují, že Catherine možná neuvidíme dříve než na podzim. A to pouze pokud se plně uzdraví," uvedl novinář.

Podle přátel se Kate plní soustředí na své uzdravení a vše ostatní šlo stranou. S manželem,princem Williamem dokonce odložili dlouho plánovaný velký krok, který se týkal jmenování nového šéfa jejich domácnosti.

Šlo přitom o revoluční krok. "Svrhávají tradiční hierarchickou strukturu, ve které se zaměstnanci zodpovídají soukromým sekretářům," řekl loni v září zdroj z paláce. Kensingtonský palác dokonce najal vysoce výkonnou náborovou firmu Odgers Berndtson, aby našla nejlepšího kandidáta.

[chooze:article;value:557503]

​Hledání generálního ředitele je však nyní pozastaveno. "Vzhledem ke všemu, co se děje, se královská domácnost soustředí na zotavení princezny, takže nebylo dohodnuto žádné setkání," uvedl mluvčí paláce.

"Nikdo nechce na Catherine tlačit. Jediné, na čem v tuto chvíli záleží, je, že se její stav zlepšuje. Letos si prošla těžkou zkouškou," popsal zdroj deníku. "V praxi to znamená, že velká rozhodnutí, jako je jmenování nových zaměstnanců, mohou počkat," dodal. To, že Kate získala tolik času na rekonvalescenci, podle něj značí její význam pro celou britskou monarchii.

Od chvíle, kdy Kate oznámila svou vážnou nemoc, je princezna z Walesu doslova zaplavena desítkami tisíc přání brzkého uzdravení. Představitelé paláce to řekli deníku The Independent s tím, že korespondenční tým paláce byl tímto výlevem lásky "velmi dojat".

Kate se naposledy veřejnosti ukázala na Vánoce. Podívejte se, jak vypadala (12/23):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.