Pravý důvod Schwarzenbergova převozu do nemocnice ve Vídni. Popsal, jak mu je

[chooze:gallery;value:32965]

Kvůli špatnému zdravotnímu stavu musí být Karel Schwarzenberg v nepřetržité péči lékařů. Více než měsíc byl hospitalizovaný ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, teď ho ale převezli do Rakouska. "Ano, jsem ve Vídni," potvrdil webu TN.cz spoluzakladatel strany TOP 09.

Pro léčbu v zahraničí se rozhodl hlavně kvůli návštěvám rodiny. "Ty nemocnice jsou stejně kvalitní, ale tady jsou mé děti a vnoučata," vysvětlil Schwarzenberg. Do vídeňského zařízení ho museli transportovat letecky, převoz po zemi mu totiž lékaři nedoporučili.

[chooze:article;value:527963]

Vyvrátil však, že by v zahraničí plánoval podstoupit nějaký zákrok. "Ležím ještě," reagoval Schwarzenberg s tím, že v současnosti musí hlavně odpočívat.

Politice se sice už aktivně nevěnuje, některá témata ale z nemocnice stále komentuje. Nedávno politoval i osud svého bývalého stranického kolegy Dominika Feriho, kterého minulý týden soud nepravomocně uznal vinným ze dvou znásilnění a jednoho pokusu.

Před několika týdny zase pochválil stav českého zdravotnictví. "Mám bohužel zkušenosti se zdravotnickými zařízeními v různých zemích, kde jsem většinou dost nadával. Ale české zdravotnictví funguje opravdu dobře. A je to především díky personálu, který je opravdu na všech úrovních vlídný a příjemný," svěřil se Schwarzenberg.

Karel Schwarzenberg zkolaboval ve Sněmovně. Podívejte se na video (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.