Pražan se na toaletě v Brně udeřil do hlavy. Přivolal kvůli tomu strážníky

Během hovoru se strážníkem na operačním středisku muž tvrdil, že byla obsluha k jeho připomínkám netečná, a proto si žádá příjezd hlídky. "Strážník mu vysvětlil, že se jedná o občanskoprávní spor a do těch městská policie nezasahuje," uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Muž se však nenechal odbýt. S tím, že si vrazil do hlavy tyč a je zraněný, se hlídek dovolával dál. Nakonec byla jeho prosba vyslyšena. "Muž na strážníky působil rozrušeně, žádné zranění ale neviděli. Nato si mladý Pražan rozhrnul vlasy a ukázal jim, že má na hlavě bouli. Přivolání zdravotníků však nežádal," popsal Ghanem.

[chooze:article;value:562079]

Když se jej chystali strážníci ztotožnit, řekl jim, že doklady nemá, protože nepočítal s tím, že si urazí hlavu. "K benzínové pumpě přišel pěšky od svého nedalekého ubytování. Strážníci jeho totožnost ověřili pomocí tabletu," dodal mluvčí.

Pražan ukázal strážníkům "místo činu", tedy toaletu, o jejíž dveřní zařízení se měl kvůli své vysoké postavě udeřit. "Strážníci ho upozornili, že je obsluha ochotná se domluvit a kovové rameno mechanismu označit," zmínil Ghanem. 

[chooze:article;value:554826]

Pro všechny případy byl prostor toalety zaznamenán na kameru. "Třicátník kvitoval, že je událost evidovaná pro případ pozdějšího soudního sporu, a podotkl, že má dobrého právníka," uvedl mluvčí strážníků. Zároveň ale dodal, že se následně muž přiznal, že je po vypití tří panáků a piva mírně opilý. To se potvrdilo i při dechové zkoušce, která mu naměřila 0,9 promile alkoholu.

Tento poněkud kuriózní případ měl nakonec šťastné rozuzlení. "Strážníci šestadvacetiletou prodavačku uklidnili, že případ rozhodně nevedou jako přestupek a že přijeli pouze zprostředkovat domluvu, aby předešli možnému konfliktu. Muž byl v závěru rozhovoru očividně klidnější a po jeho odchodu i strážníci čerpací stanici opustili," upřesnil Ghanem.

Nahá žena pobíhala po Brně, útočila na strážníky, skončila na psychiatrii (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.