Prázdniny ve znamení oprav. Děti ve školách i školkách vystřídali řemeslníci

Hlasy dětí vystřídaly ve školách a školkách zvuky vrtaček a řemeslníci. Na některých místech se jedná o velké přestavby, které částečně zasáhnou i do školního roku. Zlínská radnice vloží do těchto letních rekonstrukcí bezmála 80 milionů korun.

Nejrozsáhlejší prázdninovou rekonstrukcí ve Zlíně je kompletní přestavba jídelny a kuchyně na Základní škole Mikoláše Alše, která vyjde na 30 milionů korun. A v létě se pracuje také v mateřských školkách. Tam se navíc musejí poprat i s tím, že část léta jsou v provozu.

[chooze:article;value:564089]

​"V současné době pracujeme na renovaci elektroinstalace, která zlepší zejména světelné podmínky, ale také zekonomičtí náš provoz. Čeká nás také školní zahrada, což je větší projekt, na který se moc těšíme. Konečně uděláme kvalitní zázemí pro naše malé děti. Tam se bavíme o částce převyšující pět milionů korun," uvedl ředitel Mateřské školy Zlín David Bělůnek.

Vedení škol a školek se shoduje na tom, že sehnat kvalitní řemeslníky je čím dál větší problém. "Hlavně to pociťujeme u rekonstrukce zahrady, kdy jsme museli opakovat několikrát výběrové řízení, protože byly problémy s dodavateli," dodal Bělůnek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.