Pražská energetika se s cenami dostává pod vládní strop. Následuje další firmy

Opravdu dobré zprávy má pro své zákazníky Pražská energetika (PRE). V případě elektřiny se ceny dostaly na 3,95 koruny bez DPH za kilowatthodinu. Ještě méně zaplatí klienti využívající elektrickou energii k topení či ohřevu vody. Takzvaný nízký tarif počítá s cenou 3,65 koruny za kilowatthodinu. Vládní strop je přitom na úrovni pěti korun. Nabídky se ale týkají odběratelů, kteří si ceny dříve pod takzvaným vládním stropem nezafixovali.

[chooze:article;value:515994]

​U PRE lidé od září zaplatí méně také za odběr zemního plynu. Většina zákazníků nově uhradí 1,74 koruny bez DPH oproti vládnímu stropu, který je na úrovní 2,50 koruny bez DPH za kilowatthodinu.

"Roční úspora pro typického zákazníka Pražské energetiky, který elektřinou neohřívá vodu a netopí, bude činit průměrně 1 990 korun. Zákazníci s bojlerem ušetří v průměru za rok 5 270 korun. Ve všech případech samozřejmě závisí na individuálním charakteru spotřeby jednotlivých domácností," řekl TV Nova mluvčí společnosti PRE Karel Hanzelka.

Pražští energetici nabízející služby po celém Česku nejsou ale ani zdaleka jedinou firmou přinášející na trh ceny pod vládním stropem. Výhodné nabídky přicházejí na trh postupně již od začátku letošního roku.

Ceny energií z období extrémní krize chce například další energetická společnost Innogy srazit pod vládní stropy od 15. září. Roční úspora u elektřiny má být 12 tisíc a u plynu 17 tisíc korun.

A s výhodnými nabídkami přicházejí mimo jiné i společnosti Pražská plynárenská, Centropol a E.ON. Například ČEZ má už několik měsíců fixovaný tarif s postupně klesajícími cenami.

Solární boom v Česku. Podívejte se, co všechno tento zdroj energie obnáší (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.