Pražská policie zasahovala na Smíchově. Údajného lupiče zpacifikovala zásahovka

Pražští policisté zasahovali v pondělí večer na Smíchově v ulici Nádražní. "Policisté vyjednávají, s mužem, který vyhrožuje, že si ublíží. Policisté tohoto muže vypátrali poté, co mělo poblíž dojít k loupežnému přepadení, ze kterého je tento muž podezřelý," informovala krátce po 20. hodině TN.cz mluvčí policie Eva Kropáčová.

Na místo podle Kropáčové zamířil policejní vyjednavač. Vrazili tam také ozbrojení policisté, včetně zásahové jednotky. Vyjednávání s 29letým cizincem mělo následně trvat asi hodinu.  

"Muž se stále ohrožoval nožem a tvrdil, že si něco udělá. Z obavy o jeho život policisté ze zásahové jednotky proti muži použili donucovací prostředky a omezili ho na osobní svobodě. Vzhledem ke špatnému psychickému stavu byl na místě předán do rukou záchranářů," sdělila TN.cz krátce po 21. hodině Kropáčová.

[chooze:article;value:578578]

Ke krizové situaci došlo u zastávky hromadné dopravy Plzeňka, která se nachází mezi vlakovým nádražím Praha-Smíchov a autobusovým nádražím Na Knížecí. Tramvaje touto zastávkou podle Pražské integrované dopravy kvůli incidentu pouze projížděly.

K loupeži mělo podle informací TN.cz dojít přímo na vlakovém nádraží, a to v jedné z tamních trafik. "Byli tam policisté a technik si to místo fotil. Lidi dovnitř nepouštěli s tím, že tam probíhají policejní úkony," sdělila redakci svědkyně. Policie potvrdila, že cílem loupeže byla trafika.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.