Pražská radnice chce přejmenovat čtyři školky. Místním se nové názvy nelíbí

Místo MŠ Magnitogorská by byl Náš svět. Praha 10 se pustila do velké změny. "Vzhledem k tomu, že některé školy nesoucí názvy ruských měst a míst se přejmenovávají (Vladivostocká, Bajkalská, Magnitogorská, Omská), naskytla se nabídka městské části možného přejmenování naší MŠ Tolstého na Harmonie," zněl vzkaz rodičům na nástěnce jedné ze školek na desítce.

Názvů, jež by radnice na popud vedení některých školek ráda změnila, je vícero. Z MŠ Vladivostocká by mohl být Větrník a z MŠ U Roháčových kasáren by mohly být Kostičky.

[chooze:poll;value:85c89f4b71c3fa689fd2df3caa6ddbf7ad026386]

​​"Nechci to nijak politizovat, proto si svůj názor nechám až na zastupitelstvo a věřím, že zajímavá anketa projde přes správce skupiny," uvedl opoziční zastupitel Prahy 10 Petr Beneš (Piráti) u ankety ve facebookové skupině Desítka, Praha 10.

[chooze:article;value:554895]

​V neděli okolo 14. hodiny už hlasovalo téměř 1 500 občanů, kteří se ale v drtivé většině postavili za zachování původních názvů školek.

"Ty názvy, o kterých se bude hlasovat, si navrhly samy školky na základě dotazníků, v nichž se ptaly rodičů. Vše probíhá po vzájemném souhlasu a mně to absolutně nevadí," říká pro TN.cz místostarosta Prahy 10 David Kašpar (VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL).

Pro přejmenování školek je i starosta městské části Martin Valovič (ODS). "Kdybych byl na místě rodiče, určitě bych přejmenování školky, kterou navštěvuje moje dítě, podpořil. Věřím, že rodiče a pedagogové společně vybrali názvy, které odpovídají charakteru každé mateřské školy," vysvětluje.

Kreativní školy a školky v přírodě: Děti si budují vztah k přírodě a rozvíjejí se (19/6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.