Pražské autobusy zastavují už jen na znamení. Změna má urychlit provoz

Cestující si musí pohlídat zastávku, kde vystupuje, a dát řidiči znamení, aby zastavil. "Včas s dostatečným předstihem stisknout některé z tlačítek v autobuse. Buď tlačítko 'STOP' na tyči, nebo na dveřích, je to jedno," uvedl mluvčí Regionálního organizátora pražské integrované dopravy (ROPID) Filip Drápal. Cestující na zastávce na řidiče mávat nemusí. Stačí čekat na viditelném místě a autobus zastaví.

Autobusy prý nabírají zpoždění právě kvůli častému a zbytečnému zastavování. "Autobus, který nezastavuje zbytečně, když tam nikdo nevystupuje či nenastupuje, tak může jet rychleji a třeba lépe dohnat zpoždění," vysvětlil mluvčí Drápal.

[chooze:article;value:560934]

​V sobotu také začal v Praze platit prázdninový jízdní řád. Prodlouží se intervaly mezi spoji a je třeba počítat i s výlukami. "Ty výluky jsou zejména kvůli rekonstrukcím. Během nadcházejících týdnů budeme například měnit dřevěné pražce za betonové na lince metra C," sdělila mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Aneta Řehková.

"Je to ideální období, abychom poškodili nebo postihli co nejméně cestujících. A až se lidé vrátí po prázdninách z dovolených, tak aby už všechno fungovalo tak jak má," dodal mluvčí ROPID. Až do konce září nepojedou tramvaje přes Václavské náměstí, kde začala výstavba nové trati.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.