Moderní bydlení

Pražské metro uzavře stanici na lince B. Čeká ji rozsáhlá rekonstrukce

[chooze:gallery;value:37652]

​Lidé žijící v blízkosti stanice metra Českomoravská budou mít brzy problém. Stanice v blízkosti O2 areny či obchodního centra Galerie Harfa se totiž za tři měsíce uzavře. Nefunkční má být stanice podle plánů 341 dní, tedy téměř celý rok.

Důvodem uzavření stanice je její plánovaná rekonstrukce. Pražský dopravní podnik (DPP) smlouvu uzavřel se dvěma společnostmi. Podle informací dostupných na portálu Hlídač státu se jedná o firmy Hochtief CZ a Syner.

[chooze:article;value:570435]

​Cena zakázky činí 928 763 235 korun, přičemž původní odhadovaná cena rekonstrukce činila okolo 953 milionů. Součástí zakázky je modernizace stanice, výměna pohyblivých schodů, změna celkové podoby stanice a další stavební úpravy.

DPP chce vyměnit keramické obložení a zaměřit se především na sklo a smalt. Novou podobu stanice vybrala už loni v architektonické soutěži, v níž zvítězil tým architekta Maxima Velčovského. Celkem se do soutěže přihlásilo 43 týmů.

Zároveň se bude měnit i povrchová část stanice. Jak upozornil portál Zdopravy, vestibul a část nad ním bude opravovat developerská firma Crescon. Rekonstrukce stanice i vnějšího vestibulu se bude konat najednou, aby bylo uzavření stanice co nejkratší.

Pražské metro má bezpečnostní nedostatky. Politici chtějí změnu (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.