Pražské opozici vadí Pirát v protidrogové komisi. Byl odsouzený za toxikomanii

"Na pondělním jednání Rady hlavního města Prahy byl jmenován Robert Veverka za Piráty do protidrogové komise. Nikomu kromě nás však zřejmě nevadí, že je to člověk obžalovaný a pravomocně odsouzený za šíření toxikomanie," postěžoval si v pondělí pražský zastupitel a předseda ANO v hlavním městě Ondřej Prokop.

Prokop připomněl, že Piráti dlouhodobě odmítali vstoupit do koalice s obžalovaným Janem Wolfem (KDU-ČSL). "Krátce na to navrhují Piráti odsouzeného člověka do komise, a to jim zřejmě nepřekáží," poznamenal.

[chooze:article;value:501770]

Veverka je šéfredaktorem magazínu Legalizace. Původně měl dostat podmínku, nakonec ale musí zaplatit 100tisícovou pokutu. Podle soudu šířil toxikomanii. V časopise se totiž podle soudu daly najít přímé návody, jak užívat marihuanu. Veverka se dlouhodobě obhajuje tím, že jde o cenzuru a pouze šířil osvětu.

V komisi je Veverka už od roku 2018. "V rámci této komise se velmi intenzivně snažil o legalizaci marihuany. Intenzivně zvažoval zřízení aplikačních místností, kam by si mohli chodit pod dozorem lidé drogy vyzkoušet," řekla zastupitelka Lenka Vedralová (ANO). 

"Ona v podstatě argumentovala, proč by měl v té komisi být," reagoval na Vedralovou zastupitel Adam Zábranský (Piráti). "To jsou věci, které prosazuje i národní koordinátor pro protidrogovou politiku Jindřich Vobořil (ODS, pozn. red.). Prostě to je racionální drogová politika," dodal.

[chooze:article;value:501523]

Podle náměstka pro dopravu a bývalého primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) je Veverka odborník a je dobře, že lidé jako on, Vobořil a Pavel Bém (ODS) prezentují své názory, které počítají s legalizací marihuany. Zákon, kvůli kterému byl odsouzen, by se podle něj měl změnit.

"Robert Veverka je pravomocně odsouzený za něco, proti čemu by měl nyní v komisi bojovat," myslí si ale Prokop. Chce tedy, aby byl v komisi vyměněn. K této žádosti se připojili i zastupitelé z SPD.

Ve vládě jsou proti legalizaci konopí lidovci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.