Před čtyřmi lety Češka v Texasu nemohla Trumpa vystát. Teď by ho volila

"Bohužel bych teď volila Trumpa. A to z toho důvodu, že na výběr moc nemám. Ale rozhodně bych ho volila spíš než Bidena, protože si myslím, že to, co bohužel Biden v posledních čtyřech letech předvedl, tak bylo a je velké zklamání," vysvětluje Karolína, Češka žijící v americkém Texasu.

S rodinou dříve bydlela ve Washingtonu, D. C., tedy v hlavním městě a zároveň ve výrazně prodemokratické části USA. Od Bidena čekala zlepšení zdravotního systému nebo školství. A po přestěhování do Texasu, který má společnou hranici s Mexikem, vnímá více téma migrace.

[chooze:article;value:544573]

​"Sama jsem také přistěhovalec, ale myslím, že by migrace měla mít určitá striktnější pravidla. A myslím, že demokraté tomu moc pravidla nedávali. Máme otevřené hranice pro všechny a já si nemyslím, že by to takto mělo být, protože my jsme střední třída a jsme na tom akorát bití," upozorňuje Češka žijící v Texasu.

Stejného názoru je i její manžel Donnell. Jako podnikateli mu vadí třeba i špatná ekonomická situace, kdyby prý před čtyřmi lety věděl, jak Biden zemi povede, hlas by mu nehodil. "Určitě budu volit Trumpa. Myslím, že se ve svých názorech nenechá nikým ovlivnit a že právě takového člověka v úřadu potřebujeme," říká Donell. Nového prezidenta si Američané definitivně vyberou 5. listopadu letošního roku. 

Reportáž s Češkou žijící v USA. Řekla, co si myslí o primárkách:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.