Před izraelskou ambasádou ve Washingtonu se zapálil muž ve vojenské uniformě

"Metropolitní policejní oddělení reagovalo na blok 3 500 International Drive, NW, přibližně ve 13:00, aby pomohlo tajné službě Spojených států poté, co se člověk zapálil před tamním velvyslanectvím," uvedla policie v prohlášení pro CNN.

Dospělý muž byl převezen hasiči a záchranáři D.C. do místní nemocnice a zůstává v kritickém stavu, informovala dále.

[chooze:article;value:541893]

Mluvčí izraelského velvyslanectví uvedl, že totožnost muže není známa a že "žádný zaměstnanec velvyslanectví nebyl zraněn a všichni jsou v bezpečí". V době, kdy byli na místo vysláni hasiči, byl již požár uhašen uniformovanými příslušníky americké tajné služby, uvedl Vito Maggiolo, pracovník pro styk s veřejností z DC Fire.

https://twitter.com/taliaotg/status/1761839190487278038

Na videonahrávce kolující na internetu je zachycen muž v uniformě, který během pokusu o sebeupálení křičí "Svobodná Palestina". Dotyčný se identifikoval jako člen amerického letectva v aktivní službě a podle svých slov se už dále nehodlá podílet na genocidě, zmiňuje britský The Guardian s odkazem na informace deníku Washigton Post.

Mluvčí letectva řekl, že muž z videonahrávky zatím nebyl identifikován. Na vyšetřování incidentu spolupracuje metropolitní policejní oddělení s tajnou službou a Úřadem pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny. Zatím není jasné, jaký měl zraněný muž pro své jednání motiv.

Policie uvedla, že na místo byla přivolána také jednotka pro likvidaci výbušnin, a to v souvislosti s nálezem podezřelého vozidla, které mohlo být spojováno s dotyčným mužem. Později informovala, že nebyl nalezen žádný nebezpečný materiál.

V prosinci se před izraelským konzulátem v Atlantě zapálil člověk, což tehdy policie označila za "pravděpodobně extrémní akt politického protestu". Na místě byla nalezena palestinská vlajka a byl použit benzín, řekli policisté a hasiči novinářům na tiskové konferenci.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.