Před lety koupil obraz za pár korun. Ukázalo se, že má obrovskou hodnotu

[chooze:gallery;value:35139]

Třicet let se skrývalo autorství obrazu před jeho vlastníkem. Malba, kterou člověk, jenž nechtěl být identifikován, koupil začátkem 90. let v přepočtu za necelé 3 000 korun, se ukázala být dílem anglického malíře Josepha Mallorda Williama Turnera, píše deník The Mirror.

"Obraz visel v naší jídelně přes 30 let. Občas jsme se bavili o tom, že by to mohl být Turner, ale nijak jsme se nesnažili to zjistit," řekl majitel deníku Daily Mail. Pak ale objevil skrytý autorův podpis a kontaktoval aukční společnost.

[chooze:article;value:545345]

Odborníci autorství obrazu potvrdili. "Tento kus umění je významným objevem, který nám umožňuje náhled do autorovy rané tvorby," řekla deníku Patricia Crossová z aukční společnosti Cheffins.

Teď se obraz, na kterém je vyobrazena kaple katedrály sv. Davida v Pembrokeshire, bude prodávat v aukci a očekává se, že za něj vlastník dostane 20 až 30 tisíc liber. To odpovídá zhruba 600 až 880 tisícům korun.

Turner byl anglický malíř konce 18. a první poloviny 19. století. Byl velmi talentovaný a již v 15 letech vystavoval v Královské akademii. Zmíněnou katedrálu měl navštívit ve 20 letech.

Dechberoucí podívaná: Muž kreslí obrazy na skály a do ledu (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.