Před Národním muzeem se pokusil upálit mladík. Uhasil se skokem do kašny

Napilno měli o víkendu pražští strážníci. Zasahovali u několika případů, kdy se lidé pokusili o sebevraždu. 

Jedním z nich byl 24letý muž, který se v neděli po půlnoci na Václavském náměstí polil hořlavou látkou. Krátce na to sám sebe zapálil a téměř okamžitě se rozběhl ke kašně u Národního muzea, do které skočil.

Když se k němu strážníci dostali, byl už mladík uhašený. "Hlídka dorazila za minutu a našla zmateného muže v šoku, s popáleninami na horní části těla, ale při vědomí. Komunikoval a na bolest si nestěžoval," uvedla na facebooku městská policie Praha.

[chooze:article;value:511815]

Mladíka si následně převzali do péče záchranáři. Ukázalo se navíc, že popálený muž byl v celostátním pátrání. Policisté jej totiž hledali proto, že odešel z psychiatrické léčebny.

V pátek odpoledne narazili strážníci na 54letého muže, který se potuloval parkem na Karlově náměstí. Policistům vysvětlil, že vyhlíží větev, na které by se oběsil, protože ho opustila žena. I jeho si nakonec odvezli záchranáři do psychiatrické léčebny, odkud muž odešel.

V péči lékařů skončila i 19letá dívka z Prahy 1. Za ní museli strážníci zamířit přímo do jejího bytu. Dostali zprávu, že se dívka pokouší o sebepoškozování.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.