Před pardubickou nemocnicí se bojuje o parkování. Místa tam drží i kýble či konve

Stačí se ráno postavit k nemocnici a k vidění je hned několik bizarních situací najednou. Na jednom místě o parkování bojovali manželé. "Manžela mám na jednom rohu, já jsem na druhém a čekáme, až někdo odjede," prozradila návštěvnice nemocnice.

Jediné úzké místo má cenu zlata. Další řidič stojí špatně, ale je připravený popojet. Jinde se čeká na nemocného kamaráda. Za opuštěná auta v zákazu zastavení rovnou padají pokuty.

[chooze:article;value:524079]

Naštvaní jsou i lidé, kteří bydlí u nemocnice. Před domy si stavějí provizorní zábrany, třeba překližky nebo kbelíky. Zábor parkovacího místa může obstarat například i stará zahradní konev.

Dominanta nemocnice šla před časem k zemi. Místo ní vyrůstá obří pavilon za dvě miliardy korun. "Pod jednou střechou bude cévní chirurgie, traumatologie, ortopedie a urgentní medicína," řekla mluvčí pardubické nemocnice Kateřina Semrádová.

Už na jaře budova přivítá nával pacientů a boj o parkování se ještě přiostří. "V pardubické nemocnici by měl vyrůst parkovací dům a nevidíme, že by existovalo jiné řešení," podotkl náměstek pardubického primátora Jan Hrabal (ANO).

[chooze:article;value:512364]

"Jednáme s celou řadou investorů. Není nikde napsáno, že parkovací dům musí stavět město nebo kraj," uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (SOCDEM).

Úvahy jsou zatím jen na papíře, protože prý nejsou peníze. Místo toho teď úředníci hledají každý volný metr čtvereční. Pacienti mohou parkovat u supermarketu ve spodní části areálu. První hodina je sice zdarma, ale další započatá už stojí stokorunu.

Řidiči ve snaze zaparkovat dokonce obsadili plochu pro přistání záchranářských vrtulníků. Právě ta by se prý mohla časem zrušit, a přibylo by tak několik dalších parkovacích míst.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.